top of page
Dhondt Cedric

Waarom kiezen voor gevelbekleding in hout?

Een natuurlijke uitstraling voor uw woning

Bent u op zoek naar een manier om uw woning in een nieuw jasje te steken? Wat dacht u van een houten look? Tegenwoordig bestaan er veel verschillende mogelijkheden om uw woning een natuurlijke uitstraling te geven. Dhondt Cedric Timmer- en Schrijnwerk in Merelbeke helpt u hier graag bij. 

Welke soorten hout bestaan er?

Alternatief voor hout

Kiest u voor massief hout, dan heeft u de keuze uit twee verschillende soorten hout. Enerzijds is er zacht hout zoals spar, den of lariks. Deze boomsoorten zijn afkomstig uit Europa. Verkiest u eerder harde houtsoorten, dan komt u bij de tropische houtsoorten uit. Het voordeel van dit materiaal is dat het veel beter bestand is tegen schade omdat het harder is. 

Houdt u van een houtlook aan uw gevel, maar ziet u het onderhoud niet zo zitten? Geen probleem, want tegenwoordig zijn er ook heel wat alternatieven op de markt. We denken daarbij aan materialen als Trespa of Rockpanel. Trespa kan worden gekozen in houtlookkleuren. In realiteit gaat het echter om kunststof gemengd met geperste houtvezels. De buitenkant van de platen zijn echter ondoordringbaar en hard, waardoor ze meer bestand zijn tegen de weerselementen. Rockpanel heeft dezelfde kwaliteiten en is even makkelijk te bewerken als hout. Het wordt echter gemaakt uit geperst steenwol.

Dhondt Cedric
Dhondt Cedric
Dhondt Cedric

Dhondt Cedric Timmer- en Schrijnwerk: gevelbekleding in hout in Merelbeke

Wanneer u heeft besloten uw gevel te renoveren en een nieuwe uitstraling te geven, dan gaat u het best op zoek naar een vakman. Dhondt Cedric Timmer- en Schrijnwerk in Merelbeke is gespecialiseerd in het bekleden van gevels in diverse materialen, waaronder hout, Trespa en Rockpanel. In samenspraak met de klant gaan we op zoek naar wat de beste oplossing is voor uw woning. Wanneer u de knoop heeft doorgehakt, voeren we de volledige werken tot in de puntjes uit.

Dhondt Cedric

MEER WETEN OVER GEVELBEKLEDING IN HOUT?

Neem contact met ons op.

Dhondt Cedric

Uw vertrouwen waard voor vinyl-, laminaat- en parketvloeren

bottom of page